Cykelställ för din cykel

Ett vägghängt cykelställ är en utmärkt lösning för den som vill spara utrymme hemma eller på kontoret. Genom att montera cykeln på väggen frigörs golvyta och det blir lättare att hålla ordning i rummet. Men vad ska man tänka på när man väljer ett vägghängt cykelställ och hur installerar man det på rätt sätt?

Det första man bör överväga är vilken typ av cykel man ska förvara. Det finns olika vägghängda cykelställ på marknaden och de skiljer sig åt i storlek, vikt och form. För en vanlig cykel räcker det oftast med ett enkelt ställ som man fäster på väggen med hjälp av skruvar och pluggar. För tyngre eller större cyklar som till exempel elcyklar eller

mountainbikes behövs ett ställ med starkare bärkraft och eventuellt justerbara armar.

När man har valt rätt ställ är det viktigt att montera det på rätt sätt. Börja med att bestämma var på väggen du vill placera stället och mät ut avståndet mellan fästena på stället. Markera sedan på väggen där du ska skruva in skruvarna och använd en vattenpass för att se till att stället blir rakt. Borra sedan hålen och sätt i pluggarna innan du skruvar fast stället på väggen.

Det kan vara en fördel att använda extra långa skruvar eller att fästa stället i en regel i väggen för extra stabilitet. Se även till att fästena sitter ordentligt och att cykeln inte riskerar att ramla ner. Det kan vara en god idé att kontrollera att stället sitter fast på väggen med jämna mellanrum för att säkerställa att det inte lossnar.

När stället är monterat är det bara att hänga upp cykeln. Se till att den sitter ordentligt fast och att eventuella justeringar görs så att cykeln inte riskerar att glida ur stället.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *