Hälsosam och ergonomisk arbetsplats

Renrumsprodukter till ditt laboratoriums kontorsutrustning
Renrumsprodukter till ditt laboratoriums kontorsutrustning

Vill du skapa en hälsosam och ergonomisk arbetsplats med enkla ergonomiska hjälpmedel. Har dina anställda möjligheten att arbeta hemifrån. Har dessa i såna fall rätt typ av ergonomiska hjälpmedel även på hemmakontoret.

Detta kan vara att dem även där har tillgång till en ergonomisk kontorsstol och höj- och sänkbart skrivbord. Men det är viktigt att utrusta dem med ergonomiskt tangentbord och ergonomisk mus så att det kan arbeta på ett mer ergonomiskt sätt.

Ergonomin på din arbetsplats kan ha stor betydelse för din hälsa och produktivitet. Detta gäller även inom industristolar, industri tangentbord. Men även med laboratoriestolar behöver du se till så ergonomin uppföljs på ett bra sätt.

Så här väljer du renrumsprodukter

När du väljer laboratoriums kontorsutrustning och renrumsprodukter alternativt cleenroomprodukter. Välj då bra arbetsstolar till renrum samt medicinska tangentbord och medicinska möss av högsta kvalitet.

Du kanske behöver isolera från statisk elektricitet i en mer industri liknande monteringssituationer. Då kommer du förmodligen behöva både en ESD ståmatta och en ergonomisk ESD stol. Så att du säkrare ska kunna utföra monteringsmomenten.

Så här kan du göra för att utforma din arbetsplats för bättre ergonomi.

Att skapa en hälsosam och ergonomisk arbetsplats behöver inte vara svårt eller dyrt. Med några enkla förändringar kan du göra stor skillnad, börja med att:

  • Investera i en bra arbetsstol eller kontorsstol

En av de viktigaste möblerna på ditt kontor är din kontorsstol. Du tillbringar otaliga timmar med att sitta i den, så det är viktigt att den är bekväm och ger stöd. Om du kan, investera i en justerbar kontorsstol som gör att du kan ändra höjd, ryggstöd och armstöd för att passa dina behov.

  • Skaffa ett ståbord som är ett höj- och sänkbart skrivbord

Att arbeta stående vid skrivbord blir mer och mer populärt på kontoret, och det är av goda skäl. Stående skrivbord ger dig möjlighet att röra dig under hela dagen. Vilket är bra för din cirkulation och din allmänna hälsa. Om du inte kan skaffa ett ståbord kan du försöka placera en liten pall under skrivbordet så att du kan ta pauser från att sitta då och då.

  • Ta små välförtjänta minipauser för ökad fokus

Även om du har den perfekta inställningen är det viktigt att ta pauser ofta för att röra på kroppen och sträcka ut musklerna. Ställ in en timer på din telefon eller dator som påminner dig om att gå upp och röra på dig ungefär var 30:e minut.

Att ta några minuter för att gå runt eller göra några enkla stretchövningar kommer att göra stor skillnad på hur du känner dig i slutet av dagen.

På så sätt kan du enklare skapa en hälsosam och ergonomisk arbetsplats, med enkla medel. Kom ihåg att även små förändringar kan göra stor skillnad när det gäller din komfort och produktivitetsnivå.

Om du behöver hjälp med att utforma ditt kontor för optimal ergonomi, tveka inte att kontakta ett ergonomiproffs som exempel ergocomfort.se.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *