Skydda dig mot bluffmakarnas skimming med Skimsafe

I takt med att tekniken går framåt uppstår nya möjligheter för bedragare att komma åt dina pengar. Ett sådant sätt är trådlös skimming. Ni känner säkert till metoden om helt vanlig skimming som går ut på att man monterar en falsk betalterminal ovanpå en riktig, eller att en liten kamera placeras så att man kan se koden. På dessa sätt kommer man åt de uppgifter som behövs för att kunna använda någon kort för att köpa saker. Problemet för tjuvarna med denna metod är att det finns en risk i det hela. När det gäller trådlös skimming är det en väldigt liten risk man tar, utrustningen som krävs har du redan i din mobil och det är så enkelt att en 5-åring kan göra detta.

Hur går trådlös skimming till?

Trådlös skimming är enkelt och allt du behöver är en modern mobiltelefon eller en trådlös kortläsare. Tekniken som används är NFC som står för ”Near Field Communication”. Den här tekniken hittar du i alla bra smartphones sedan 7-8 år tillbaka i tiden. Metoden går ut på att du håller din kortläsare eller mobil mot någon ficka eller väska där plånboken troligtvis ligger. Kortets uppgifter läses av utan att offret märker något då du inte behöver sticka ner handen i fickan eller i vissa fall ens röra offret.

Kan man skydda sig?

Ja, det finns ett sätt att skydda sig mot den här typen av bedrägerier och detta är genom ett Skimsafe-kort. Oavsett vad folk säger så är Skimsafe ingen bluff, utan kortet funkar genom att skicka ut störningar när någon försöker skimma dig. Korten hittar du hos någon av de auktoriserade återförsäljarna Clas Ohlson eller Media Markt. Du hittar även kortet på Skimsafe.se.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *