Vad för lagar gäller vid nattarbete?

Läkarundersökningar för nattskiftarbetare är utformade för att minska risken för arbetstagare som lider av dålig hälsa eller olyckor på grund av nattskift. Därför är det viktigt att ha läkarintyg nattarbete i Stockholm exempelvis. Nattskift utför vanligtvis minst 3 timmar dagarbete på natten eller kan täcka minst 38% av årsarbetstiden om natten. Den fokuserar främst på förekomsten av allvarliga sömnstörningar, olyckor som kan relateras till vakenhetsstörningar, hjärt-kärlsjukdomar, endokrina sjukdomar eller mag-tarmsjukdomar.

Om du då är i den gruppen av människor som har någon av ovan nämnda sjukdomar så är det viktigt att ha ett läkarintyg att kunna presentera till sin arbetsgivare. Om du eller dina anställda är anställda eller kommer att vara anställda för nattarbete kräver Arbetsmiljöverket (AFS 2019: 3) ett intyg om att personen inte riskerar dålig hälsa på grund av nattarbete. Intyget måste börja med personen, börja med nattarbete och sedan produceras kontinuerligt under den tid som personen fortsätter att göra det. Certifikatet inkluderar en sjuksköterska och en läkare. Vi förser dig eller ditt företag med detta lagstadgade intyg.

Hos Läkarintyg.se kan du enkelt själv beställa ett sånt här giltigt intyg som du själv kan presentera till din arbetsgivare. Intyget skrivs av legitimerade läkare som gör kontroller och allt kan du enkelt göra hemifrån, detta då Läkarintyg.se har öppet vardagar som helg, utanför de normala kontorstiderna så du enkelt kan beställa intyget när det passar dig.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *